World Bank Land Conference 2024

14.03.2024 World Bank Land Conference 2024

Timp de mai bine de două decenii, Conferința Băncii Mondiale privind terenurile a catalizat comunitatea mondială a terenurilor. Conferința este cel mai important forum pentru sectorul funciar, reunind participanți din partea guvernelor, partenerilor de dezvoltare, societății civile, mediului academic și sectorului privat pentru a prezenta cercetări, a discuta probleme și bune practici și a informa dialogul politic.

Conferința încurajează schimbul intersectorial de cunoștințe și a dat naștere la numeroase investiții, inițiative și proiecte de cercetare conduse de diverse părți interesate, inclusiv Orientările voluntare, Obiectivul de dezvoltare durabilă privind securitatea funciară, Cadrul de evaluare a guvernanței funciare și Campania "Stand for Her Land".

Tema conferinței din anul acesta, care se va desfășura în perioada 13 - 17 mai, la Washington - Sediul Băncii Mendiale, este: ”Securing Land Tenure and Access for Climate Action” - ”Asigurarea proprietății funciare și a accesului la terenuri pentru acțiuni climatice”. 

Conferința din 2024 își propune să evidențieze strategiile eficiente de asigurare a proprietății funciare și a accesului la terenuri în sprijinul atenuării și adaptării la schimbările climatice.

Conferința va include o serie de evenimente organizate de Banca Mondială, partenerii de dezvoltare, societatea civilă și alți parteneri, inclusiv sesiuni de deschidere și de închidere la nivel înalt, sesiuni tematice, sesiuni de cercetare, ateliere operaționale regionale, inițiative globale privind terenurile și o expoziție de inovații în persoană și online.

Sesiunile tematice din 2024 se vor axa pe subteme legate de îmbunătățirea guvernanței și a regimului de proprietate funciară în contextul schimbărilor rapide ale utilizării terenurilor și al cererilor concurente pentru terenuri:

  • Garantarea proprietății pentru durabilitate
  • Tehnologii funciare pentru o creștere ecologică
  • Administrarea terenurilor pentru acțiuni climatice și reziliența la dezastre
  • Administrarea terenurilor în contextul urbanizării rapide

Programul conferinței poate fi consultat mai jos.

Pentru înregistrare vă rugăm accesați link-ul: Summary - World Bank Land Conference 2024 (cvent.com)