Știri

19.02.2024 Consultare publică ANCPI, 19 februarie 2024

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin pentru modificarea Regulamentului de recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 600/2023, cu modificãrile și completările ulterioare.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin pentru modificarea Regulamentului de recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 600/2023, cu modificările și completările ulterioare – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise, în format word, la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, până la data de 28 martie 2024.


19.02.2024 Ultima zi de înregistrare Early Bird la FIG WW 2024, Accra, Ghana

Astăzi, 19 februarie 2024, este ultima zi în care beneficiați de taxa de înscriere Early Bird la FIG Working Week 2024.

FIG, alături de organizatorii locali din Ghana - Ghana Institution of Surveyors (GhIS) și Licensed Surveyors Association of Ghana (LISAG) - vă adresează o invitație călduroasă pentru a lua parte la FIG Working Week 2024, o conferință monumentală care va avea loc în vibrantul oraș Accra, Ghana, între 19 și 23 mai.

Pentru înregistrare vă rugăm accesați link-ul FIG Working Week 2024 - Registration and Fees

Conferința FIG WW din acest an nu este doar un eveniment, ci și un apel la acțiune pentru toți geodezii și profesioniștii din domeniul geospațial.

FIG Working Week 2024 pe scurt: 1500 + participanți | 3 zile de Conferință | Evenimente pre și post eveniment | 70+ sesiuni | 80+ țări reprezentate | Oportunități de networking dedicate | Expoziție cuprinzătoare

FIG Working Week transcende experiența obișnuită a conferințelor. Este o sărbătoare a inovației și a colaborării care durează o săptămână și care unește comunitatea globală de profesioniști în domeniul geodeziei și al spațiului. Aici, veți face legătura între știință și factorii de schimbare din lumea reală.

De ce ar trebui să vă alăturați FIG WW în Accra? FIG nu este o organizație oarecare; este principalul organism internațional care apără interesele geodezilor și face să avanseze profesia la scară mondială. În calitate de organizație neguvernamentală recunoscută de ONU, FIG reprezintă peste 120 de țări, conectând cele mai strălucite minți și promovând creșterea profesiei de topograf.

De mai bine de un secol, FIG organizează conferințe, ceea ce o face să fie scena perfectă pentru a întâlni cele mai influente personalități din cadrul lumii geodezice. FIG Working Week din acest an aprofundează tema "Lumea ta, lumea noastră: Un mediu rezistent și gestionarea durabilă a resurselor pentru toți". Fiecare dimineață din cele trei zile de conferință, 20-22 mai, va începe cu o sesiune plenară care va stabili contextul zilei și va dezvolta aceste teme generale.


16.02.2024 Noutăți Profesii Liberale, februarie 2024

Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR), partener tradițional al Uniunii Geodezilor din România, informează periodic UGR cu privire la acțiunile întreprinse de asociațiile de profesii liberale din Uniunea Europeană și de pe plan mondial.

Pentru detalii complete asupra tuturor acțiunilor întreprinse în ultima perioadă, vă rugăm descărcați materialul complet urmând link-ul: Informare profesii liberale.pdf


16.02.2024 Sondaj GIM International

Și în 2024, GIM International, un membru corporativ al FIG, întreprinde un sondaj de evaluare a nevoilor profesioniștilor în cartografie și topografie din întreaga lume.

Federația Internațională a Geodezilor, for internațional la care Uniunea Geodezilor din România este afiliată, a transmis rugămintea de a susține GIM International în efectuarea sondajului. 

Mesajul GIM International:

”În atenția tuturor topografilor din întreaga lume. Dorim să vă adresăm o invitație călduroasă de a contribui la ediția din 2024 a sondajului anual al industriei geospațiale realizat de GIM International.Participarea dumneavoastră este foarte apreciată și va contribui în mare măsură la progresul profesiei noastre.

După o analiză amănunțită a tuturor răspunsurilor, concluziile vor fi prezentate într-un raport cuprinzător în următoarea ediție a GIM International, oferind o imagine de ansamblu a tendințelor și evoluțiilor actuale din domeniul cartografiei și al topografiei.

Recunoscută pe scară largă ca fiind o publicație de top în industria geospațială, revista își menține angajamentul de a oferi informații revelatoare despre cele mai recente evoluții din industrie.”

Pentru participarea la sondaj vă rugăm accesați link-ul Geomatics Industry Survey 2022 (typeform.com)


16.02.2024 GeoCAD 2024 Alba Iulia, 10-11 mai

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia reia organizarea GeoCAD, simpozion științific național, cu participare internațională.

Ediția din acest an va fi organizată în perioada 10-11 mai 2024, în colaborare cu Uniunea Geodezilor din România și Agenția Național de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Scopul principal al simpozionului este de a oferi experților, cercetătorilor și doctoranzilor români și străini ocazia de a-și prezenta cele mai recente rezultate, precum și de a se întâlni, stabili și cultiva relații personale și profesionale. Domeniile de interes pentru simpozionul GeoCAD 2024 sunt geodezie, cadstru, topografie, înregistrare imobiliară și planificare teritorială.

Limbile oficiale ale simpozionului sunt română și engleza, putând fi transmise lucrările finale până la data de 14 aprilie 2024.

Anunțul ofcial al evenimentului este prezentat mai jos.

Urmăriți pagina noastră pentru mai multe știri privind GeoCAD 2024!


21.12.2023 Mesajul conducerii UGR la sfârșitul anului 2023

Întreaga echipă de conducere a Uniunii Geodezilor din România mulțumește tuturor membrilor, sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor UGR pentru suportul oferit în desfășurarea activității uniunii și în anul 2023. Printre cele mai importante acțiuni ale uniunii, în realizarea cărora contribuția dvs. a fost foarte importantă, se numără organizarea Săptămânii Geodeziei Românești (ediția a patra – Băile Felix), a Adunării generale a CLGE (Oradea), Zilelor Facultății de Silvicultură și Cadastru Cluj Napoca și Simpozionulului internațional GEOMAT - Iași ediția 2023!

În numele conducerii Uniunii Geodezilor din România urez tuturor membrilor, sponsorilor și colaboratorilor noștri, familiilor și prietenilor lor, un an 2024 cu bucurii și realizări!!

Un Craciun linistit și LA MULTI ANI 2024!

Mircea Afrăsinei - Președinte UGR și echipa de conducere a Uniunii Geodezilor din România


15.12.2023 Consultare publică ANCPI, 15 decembrie 2023

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1445/2016 privind aprobarea  organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice  proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 1445/2016 privind aprobarea  organigramei oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, a Centrului Național de Cartografie, precum și a regulamentelor de organizare și funcționare ale acestora – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise, în format word, la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, pâna la data de 24 decembrie 2023.


10.12.2023 Activități academice în săptămâna 4-8 decembrie la Facultatea de Geodezie din cadrul UTCB

În perioada 4-8 decembrie 2023, Centrul de Cercetare “Măsurători Geodezice Inginereşti şi Infrastructuri de Date Spaţiale”, din Facultatea de Geodezie - UTCB, a organizat câteva activităţi în cadrul proiectului PN-IV-P2-2_2-MCD-2023-0018, „Space-Continuous and Robot-Aided Acquisition of Geometry – GEOROB”.

Activitățile au fost susținute de către Hans-Berndt NEUNER, Univ.-Prof. Dr.-Ing., TU Wien.

În data de 5 decembrie a fost organizat, pentru cadrele didactice, Cursul perfecţionare postuniversitară „TERRESTRIAL LASER SCANNING – DATA PROCESSING” consolidarea transferului de cunoştinţe şi competenţe. Cursul a avut 2 module, cadrele didactice participante au primit certificate de participare la curs.

Miercuri, 6 decembrie 2023, activitățile ai continuat cu Workshop-ul ”Space-continuous and robot-aided aquisition of geometry and its relevance for civil and mechanical engineering”. La acet workshop au participard studenți și cadre didactice.

A urmat ultima activitate, în ziua de 8 decembrie 2023, Brainstorming şi dezbatere profesională cu tema ”Terrestrial Laser Scanning based Deformation Monitoring as Challenge Based Learning”, la care au participat cadre didactice, doctoranzi şi tineri cercetători.

Toate activitățile au avut loc în format fizic, în sălile Facultății de Geodezie din cadrul Universității de Construcții București.


04.12.2023 Noutăți FIG Working Week 2024

Săptămâna trecută au fost deschise oficial înscrierile pentru FIG Working Week 2024, care va avea loc în Accra, Ghana, în perioada 18-24 mai 2024.

Federația Internațională a Geodezilor (FIG) și organizatorii locali din Ghana așteaptă participanți din țările membre, atât la Adunarea Generală care va avea loc pe 19 și 23 mai, cât și la conferința propriu-zisă.

Conferința cu tema ”Lumea ta, lumea noastră: un mediu rezistent și gestionarea durabilă a resurselor pentru toți” (Your World, Our World: resilient Environment and Sustainable resource Management for All) va avea loc în perioada 20-22 mai, iar sâmbătă 18 și joi 23 mai vor fi organizate mai multe evenimente pre/post conferință.

Zilele de 18 și 24 mai, sunt rezervate tururilor pre și post conferință. Acestea vă pot oferi o ocazie minunată de a explora mai mult din Ghana.

Pentru mai multe detalii privind FIG Working Week 2024 vă invităm să vizitați site-ul evenimentului la adresa: Invitation to FIG Working Week 2024 in Ghana

Programul întregii săptămânii poate fi consultat la adresa: FIG Working Week 2024 - Programme at a Glance, iar pentru înscrieri vă rugăm accesați FIG Working Week 2024 - Registration and Fees


04.12.2023 Consultare publică ANCPI, 04 decembrie 2023

Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice Proiectul de Ordin privind modificarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Textul supus consultării poate fi accesat la adresa de mai jos.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice proiectul de Ordin privind modificarea Procedurii și modalității de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare – ANCPI

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi transmise, în format word, la adresa e-mail transprenta@ancpi.ro, pâna la data de 10 decembrie 2023.