• Home
  • Știri
  • Faceți cunoștință cu candidații la funcția de vicepreședinte FIG

  Faceți cunoștință cu candidații la funcția de vicepreședinte FIG

31.07.2022 Faceți cunoștință cu candidații la funcția de vicepreședinte FIG

După cum am menționat anterior, Consiliul FIG a publicat candidații la funcțiile de președinte și vicepreședinte FIG, iar campaniile de votare au început deja. În anii obișnuiți, cea mai mare parte a campaniilor se desfășurau în timpul Congresului. Acest lucru nu este însă posibil pentru vicepreședinți, deoarece votul începe deja imediat după sesiune, odată cu prezentarea candidaților.
Candidații la funcția de președinte vor avea la dispoziție câteva zile pentru campania la fața locului până la începerea votului.

În total, există 7 candidați - 3 candidați la funcția de președinte, care au fost deja prezentați într-un articol anterior, și 4 candidați la funcția de vicepreședinte.

Astăzi vă prezentăm cei 4 candidați la funcția de vicepreședinte FIG și mesajele transmise de către fiecare dintre ei.

Brian Davies

"Bună ziua de pe Coasta de Vest a Canadei!

Mă numesc Brian Davies și sunt onorat că am fost nominalizat de către Institutul Canadian de Geomatică (CIG) pentru una dintre cele două poziții de vicepreședinte al Federației Internaționale a Geodezilor pentru mandatul 2023-2026.

Canadian Institute of Geomatics (CIG) este cea mai veche organizație de geodezie și cartografie din Canada. Înființat în 1882 și cunoscut inițial sub numele de Institutul canadian de geodezie, CIG are un mandat larg de reprezentare a diverselor aspecte ale geomaticii din Canada, inclusiv geodezie, cartografie, teledetecție, navigație, sisteme de informații geografice și cartografie.

Am o carieră îndelungată și variată ca geodez și navigator și am lucrat în întreaga lume în mai multe discipline, iar în prezent dețin o companie de succes de teledetecție în British Columbia. Mi-am început cariera folosind hârtie, creioane și jurnale de bord, poate vă amintiți acele zile? Avem o țară vastă și mi-am început cariera ca geodez în nordul Canadei cu mult înainte de a exista GPS, așa că sunt din epoca în care se foloseau observațiile soarelui și ale stelelor pentru a determina azimutul. De-a lungul anilor, am adoptat tehnologia geomatică și am instruit mulți geodezi din întreaga lume în ceea ce privește metodele de utilizare a GPS-ului și a echipamentelor convenționale de topografie în jungle, deșerturi și munți. Am condus rețele de topografie în țări cu date geodezice sărace și am petrecut mulți ani proiectând și instalând echipamente de navigație pe nave în industria geofizică, unde am devenit expert în hidrologie și cartografie marină.

Una dintre temele congresului FIG din acest an este "Voluntariatul pentru viitor", iar noi am observat o lipsă evidentă de voluntari în multe domenii, în special în ceea ce privește geospațialul și geomatica. Cred că un voluntar ar trebui să fie un mentor, dar și să ofere timpul său prețios, iar eu sunt bucuros să le fac pe amândouă. Sunt membru voluntar de mult timp al Institutului Canadian de Geomatică și am fost președinte din 2017 până în 2019, iar în prezent sunt membru al unui comitet, precum și director al filialei British Columbia a CIG. Am fost membru voluntar al consiliului de administrație al Applied Science Technologist and Technicians of British Columbia în ultimii patru ani și sunt, de asemenea, expertul lor în materie de geomatică. Sunt președintele Comitetului Mirror pentru Karst al Consiliului de standardizare din Canada.

Cea de-a doua temă a congresului FIG este "Excelență geospațială pentru o viață mai bună". Aici, în vestul Canadei și, într-adevăr, în multe părți ale lumii, am simțit efectele schimbărilor climatice și suntem martorii unor inundații, incendii și alte dezastre naturale. Perspectiva geospațială poate contribui la atenuarea unora dintre efectele acestor dezastre prin utilizarea tehnologiei de teledetecție și a datelor geospațiale istorice pentru a ne informa cu privire la schimbări și pentru a ne oferi mijloace de planificare, astfel încât să putem trăi mai bine, știind că există alternative la ”a nu face nimic”. Mă bucur să spun că lucrez în acest scop și că dezvolt sisteme și metode de cartografiere a riscurilor.

Sunt onorat să am ocazia de a deveni un membru mai implicat al FIG și aștept cu nerăbdare sprijinul dumneavoastră pe drumul spre ocuparea funcției de vicepreședinte al FIG pentru mandatul 2023-2026 și consider că aceasta este o mare oportunitate de a arăta ce poate face Canada pentru lumea geodeziei. Aștept cu nerăbdare să vă văd la congresul din septembrie și vă mulțumesc pentru timpul acordat.

Brian Davies
Candidat la funcția de vicepreședinte al FIG 2023-2026"

Un scurt video introductiv al lui Brian Davies poate fi urmărit la adresa FIG Congress 2022 - Vice President Candidate Brian Davies - YouTube

 

Daniel Steudler

”Dragi colegi și prieteni,

În cadrul următoarei Adunări Generale de la cel de-al XXVII-lea Congres FIG 2022 de la Varșovia, Polonia, vor avea loc alegeri pentru două din cele patru posturi de vicepreședinți FIG. Mandatul acestora va fi în perioada 2023-2026. Sunt mândru că am fost nominalizat de către asociația mea națională Geosuisse în vederea canditurii mele pentru unul dintre aceste posturi. În această calitate, aș dori să vă ofer câteva informații despre mine.

Lucrez pentru Direcția federală elvețiană de topografie cadastrală de peste 30 de ani și sunt activ în FIG din 1994. Am prezidat mai multe grupuri de lucru în cadrul Comisiei 7 și grupuri de lucru pentru FIG. În acest context, am fost autor și coautor al mai multor publicații FIG. Din 2015, prezidez grupul de lucru cadastral CLRKEN al EuroGeographics și organizez două conferințe pe an. În 2017, am fost distins cu titlul de membru de onoare al FIG.

Pentru viitorul FIG, este important să fim conștienți de provocările globale și să fim deschiși la soluții inovatoare. Cred că, în lumea globală din ce în ce mai complexă, în care trăiesc societățile noastre, comunitatea noastră profesională FIG are multe de oferit, dar și responsabilitatea de a găsi și de a contribui la soluții viabile. Cu toate acestea, trebuie să ne înțelegem rolul și să ne adaptăm la provocări.

Expertiza mea în domeniul sistemelor cadastrale și implicarea mea în Comisia 7 din 1994 îmi vor permite să contribui la subiecte precum administrarea terenurilor, guvernanța funciară, infrastructurile de date spațiale și obiectivele de dezvoltare durabilă. Rețeaua internațională de oameni pe care am construit-o de-a lungul anilor este un alt atu pe care îl pot aduce în cadrul asociației. Pe baza activităților mele anterioare, poziția de vicepreședinte ar fi o continuare logică a angajamentului meu față de FIG. Sunt dornic și motivat să îmi folosesc cunoștințele și expertiza pentru cauza FIG.

În acest sens, aștept cu nerăbdare alegerile și sper să obțin sprijinul dumneavoastră. Dacă sunteți interesat să luați legătura cu mine, vă rog să mă anunțați la adresa de e-mail Daniel.Steudler@swisstopo.ch

Cu multe mulțumiri și cele mai bune salutări,

Daniel Steudler”

Video-ul introductiv al lui Daniel Steudler îl puteți viziona la adresa: FIG Congress 2022 - Vice President Candidate Daniel Steudler - YouTube

 

Qin Yan

Pentru a o cunoaște pe Qin Yan vă invităm să accesați urmatoarele link-uri:Poster-Prof QinYan.pdf și FIG Congress 2022 - Vice President Candidate Qin Yan - YouTube

 

Winnie Shiu

”Stimați președinți ai asociațiilor membre FIG,

Cu umilință, determinare și încredere în viitorul industriei noastre de geodez, reprezint Societatea Națională a geodezilor Profesioniști (NSPS) în calitate de candidat pentru funcția de vicepreședinte (VP) al Federației Internaționale a Geodezilor (FIG). După ce am servit FIG timp de două decenii, sunt recunoscătoare și pregătită să îmi asum această provocare și responsabilitate, pentru a-mi consolida contribuțiile la prima organizație internațională a profesiei de geodez. Faptul că am colaborat îndeaproape cu organizații globale majore și institute profesionale din întreaga lume, precum și cunoștințele și experiența mea de patru decenii în domeniul geodezie, atât în sectorul privat, cât și în cel public, demonstrează angajamentul meu față de profesia noastră de geodez, precum și managementul organizațional eficient, implicarea părților interesate și abilitățile de conducere eficientă, ceea ce mă face un candidat puternic pentru acest post.

Două decenii de experiență în cadrul FIG

Am început să lucrez pentru FIG în 2003, în calitate de asistentă personală a vicepreședintelui FIG, T.N. Wong, perioadă în care am fost martoră și l-am ajutat pe vicepreședintele FIG să își asume responsabilitățile de bază pentru a promova profesia, a încuraja tinerii geodezi și a asigura legătura cu părțile interesate. Activitățile și serviciile mele în cadrul FIG au continuat în roluri importante ca:

- Director de congres, FIG Working Week 2007
- Membru al Consiliului de administrație al Fundației FIG
- Membru al grupului de lucru FIG pentru revizuirea structurii comisiilor
- Copreședinte al grupului de lucru 1.2 al Comisiei 1 a FIG - Femeile în geodezie.
- Vicepreședinte al Comisiei 1 a FIG - Standarde și practici profesionale
- Președinte al Comisiei FIG 1 - Standarde și practici profesionale
- Comitetul consultativ al ofițerilor de comisie (ACCO) Reprezentant în Consiliul FIG

În prezent, sunt președinta Comisiei FIG 1 "Standarde și practici profesionale", am o înțelegere și o identificare profundă cu misiunile și viziunile FIG, cu structura organizațională și cu funcțiile administrative de bază. Ținând cont de acestea, aspir să particip în continuare la activitatea FIG, să candidez pentru funcția de vicepreședinte și să îl sprijin pe următorul președinte în asigurarea prosperității și sustenabilității profesiei.

Prin exercitarea diferitelor funcții, am recunoscut importanța menținerii unei relații sănătoase cu o serie de părți interesate, inclusiv cu asociațiile membre, agențiile naționale de cartografiere, instituțiile academice, corporațiile și membrii afiliați deopotrivă. În calitate de vicepreședinte, voi dubla aceste eforturi, bazându-mă pe relația noastră solidă cu părțile interesate menționate mai sus, precum și cu alte organizații internaționale importante, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, Organizația Națiunilor Unite, Banca Mondială și Consiliul european al topografilor geodezici.

Competențe de conducere dovedite în ONG-uri și în sectorul public

La nivel regional și internațional, am un palmares de lider eficient caracterizat prin capacitatea de a motiva, de a căuta colaborarea și de a atinge obiectivele. Cu o vechime de peste 30 de ani în administrația publică și, în prezent, consilier principal al guvernului, am condus mega-proiecte, birouri și departamente, care au necesitat o cooperare extinsă din partea tuturor. Printre acestea se numără dezvoltarea primei infrastructuri comune de date spațiale din Hong Kong și, mai recent, lansarea unui tablou de bord interactiv de hărți pentru ca publicul să aibă acces la informațiile spațiale legate de Covid. Fost președinte al Institutului geodezilor din Hong Kong (HKIS), al Fundației caritabile HKIS, al Asociației pentru sisteme de informații geografice din Hong Kong și președinte al Consiliului de înregistrare a geodezilor, am experiență în domeniul managementului organizațional, care se referă la finanțe, implicarea părților interesate, administrație, comunicare și resurse umane și, cel mai important, la modul de a servi mai bine membri.

Un pionier în conducerea femeilor

Nu în ultimul rând, una dintre misiunile mele este de a îmbunătăți implicarea femeilor în geodezie, inclusiv prin preluarea unor poziții de conducere de bază, abordând dezechilibrul de gen din sectorul nostru. Mă simt onorată că am spulberat multe plafoane de sticlă, devenind a treia femeie pe plan mondial și prima femeie din afara Europei care a devenit director al Consiliului de administrație al Fundației FIG și președintă a unei comisii în cadrul FIG, prima femeie director adjunct în domeniul geodeziei și cartografiei în cadrul guvernului HKSAR și prima femeie președinte reprezentând profesia de geodez a HKIS. După ce am parcurs drumul pentru a sparge multe plafoane de sticlă, sunt convinsă că îmbunătățirea egalității de gen și emanciparea femeilor, unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, ar trebui să fie abordate atât în economiile dezvoltate, cât și în cele emergente. Mă angajez să încurajez femeile în activitățile lor, în special în profesia de geodez.

În concluzie, cu recunoștință, sunt nominalizată de către NSPS pentru a candida la funcția de vicepreședinte FIG. Având în vedere experiența mea anterioară în cadrul FIG, relațiile continue cu organizațiile internaționale, rolurile de conducere în mai multe organizații profesionale și călătoria mea de o viață către conducerea femeilor, aștept cu nerăbdare să îmi asum acest rol provocator și interesant pentru a facilita dezvoltarea și promovarea FIG și a profesiei noastre.

Voi lua din nou legătura cu dvs. în timp util, explicând mai detaliat viziunea mea pentru FIG și profesie. A fost un privilegiu să fiu în slujba FIG timp de două decenii și sper să obțin sprijinul dumneavoastră și să vă câștig votul pe măsură ce ne angajăm împreună într-un nou capitol.

Cu deosebită considerație,

Prof. Sr. Winnie SHIU”

Pentru a o cunoaște pe Winnie Shiu vă invităm să accesați următorul link: FIG Congress 2022 - Vice President Candidate Winnie Shiu - YouTube

Accesând link-ul de mai jos puteți citi mai multe despre toți candidații (atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cea de vicepreședinte) și tot acolo puteți vedea nominalizările lor.

https://www.fig.net/news/news_2022/05_general_assembly_intro.asp