03.09.2024 Consultare publică ANCPI, 03 septembrie 2024
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) supune consultării publice, proiectul de Ordin privind completarea Procedurii și a modalității de alocare a sumelor, precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare.
Textul supus consultării și documentele aferente pot fi accesate și descărcate la adresa de mai jos.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de ordin cu caracter normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune în termen de 10 zile de la publicarea anunţului:
Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri privind completarea Procedurii și a modalității de alocare a sumelor, precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale, aprobată prin Ordinul directorului general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nr. 819/2016, cu modificările și completările ulterioare”.
25.08.2024 Invitație masă rotundă Expertiză Judiciară, Chișinău 4 octombrie 2024
În data de 4 octombrie 2024, Centrul Național de Expertize Judiciare de pe lângă Ministerul Justiției din Republica Moldova în parteneriat cu instituții de profil din Armenia, Moldova, Polonia, România, Ucraina va organiza în format mixt ( cu prezență fizica și on-line), Conferința internațională științifico-practică cu tema "Locul expertizei judiciare în criminalistică și în procesul judiciar".
Această informare ne-a fost transmisă de către Uniunea Profesiilor Liberale din România. În baza bunelor relații existente între Uniunea Profesiilor Liberale din România și Centrul Național de Expertize Judiciare din Republica Moldova, acesta din urmă a lansat o invitație UPLR ca reprezentanți ai asociațiilor membre care au tangență în activitatea lor cu domeniul expertizei judiciare, să participe la lucrările evenimentului
Condiții și detalii legate de eveniment sunt menționate în scrisoarea Centrului Național de Expertize Judiciare din Republica Moldova, pe care o puteți accesa la link-ul Anunț 2 Conferință Chișinău 2024.pdf.
De asemenea, puteți descărca mai jos cele două Anexa privind formularul de înscriere și Cerințe pentru redactarea articolelor științifice.
Termenul până la care poate fi transmis organizatorilor formularul de participare este 1 septembrie 2024, la dresa de e-mail:cnej@justice.gov.md.
22.08.2024 Săptămâna Geodeziei Românești - o nouă prelungire a termenelor pentru înregistrarea abstractelor în cadrul GeoPreVi 2024
Vă reamintim că cea de-a cincea ediție a Săptămânii Geodeziei Românești, eveniment organizat de către Uniunea Geodezilor din România, va avea loc în perioada 23 - 26 octombrie 2024 la București.
Înscrierile au fost deschise în data de 02 iulie și se vor încheia în data de 04 octombrie 2024. Pentru înscrieri accesați link-ul Registration | UGR - Conference. Veți fi direcționați către platforma dedicată înscrierilor, cât și depunerii abstractelor și prezentărilor.
Termenele pentru înregistrarea abstractelor și transmiterea lucrărilor și prezentărilor finale în cadrul GeoPreVi 2024, au fost prelungite astfel:
Pentru detalii privind temele lucrărilor vă rugăm vizitați Calls for papers | UGR - Conference
Vă reamintim că Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024 este partea centrală a Săptămânii Geodeziei Românești. Anul acesta partenerul principal al UGR în organizarea celui mai important eveniment al comunității geodezice din țara noastră, este Facultatea de Geodezie.
13.08.2024 Noutăți profesii liberale, iunie 2024
Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR), partener tradițional al Uniunii Geodezilor din România, informează periodic UGR cu privire la acțiunile întreprinse de asociațiile de profesii liberale din Uniunea Europeană și de pe plan mondial.
Accesând link-urile de mai jos veți găsi informarea privind desfășurarea reuniunilor Adunării Generale și Comitetului Permanent ale Consiliului European al Profesiilor Liberale - CEPLIS, care au avut loc la Viena, Austria în data de 4 iunie 2024, cât și cuvântul adresat de către președintele CELPIS, dnul Gaetano Stella.
26.07.2024 Universitatea Tehnică a Moldovei organizează în perioada 21-23 noiembrie 2024l, Simpozionul științific ConsGeoCad 2024
În perioada 21 - 23 noiembrie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei organizează la Chișinău, Simpozionul Științific cu participare națională și internațională ConsGeoCad 2024.
Lucrările evenimentului se vor desfășura la Facultatea de Construcții, Geodezie și Cadastru. Principalele secțiuni ale ConsGeoCad 2024, în cadrul cărora participanții pot prezenta lucrări, sunt:
Principalul obiectiv principal al simpozionului este de a oferi experților, cercetătorilor și doctoranzilor moldoveni și străini oportunitatea de a-și prezenta ultimele rezultate, precum și de a se întâlni, stabili și cultiva relații personale și profesionale.
Pentru mai multe informații privind ConsGeoCad 2024 vă rugăm consultați anunțul de mai jos.
26.07.2024 Noi facilități la plata tarifelor încasate pentru serviciile prestate, au fost introduse prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 1498/2024
Miercuri, 24 iulie 2024, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 726/24.07.2024, Ordinul nr. 1498/2024 pentru modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile subordonate.
Prin Ordinul nr. 1498/2024 ANCPI se acordă următoarele facilități la plata tarifelor încasate pentru serviciile prestate:
Ordinul emis de către directorul general al ANCPI în data de 19.07.2024 și intrat în vigoare începând cu data de 24.07.2024, data publicării în Monitorul Oficial, introduce noi scutiri de la plata tarifelor precum:
De asemenea, tot prin același act normativ a fost extinsă lista serviciilor de interogare dinamică pe baza unor componente API (application programming interface).
În comunicatul de presă al ANCPI (BUCUREȘTI, 25 iulie 2024 – MAI MULTE SERVICII PRESTATE GRATUIT DE ANCPI – ANCPI), referitor la intrarea în vigoare a Ordinul nr. 1498/2024 pentru modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI și instituțiile subordonate, se menționează: ”În ceea ce privește serviciile API, tariful nu se va percepe atunci când scopul este emiterea de autorizații sau certificate de urbanism pentru imobilele aflate în patrimoniul statului și al unităților administrativ-teritoriale sau, de exemplu, pentru activitatea primăriei de identificare a proprietarilor terenurilor care depozitează ilegal deșeuri.”
Prevederile Ordinului 1498/2024 pot fi consultate în fișierul Ordin nr. 1498 din 19.07.2024.pdf
19.07.2024 Curs gratuit FME Form Basic
FME Academy organizează în perioada 29 Iulie - 2 August 2024 cursul de intrsuire FME Form Basic. Cursul este gratuit și se va desfășura online.
Pentru a participa la acest curs nu este necesară instalarea FME, tot ceea ce cursantul are nevoie va fi pus la dispoziția acestuia în timpul cursului. Cursul se va desfășura în timpul orelor de lucru PST (Pacific Standars Time) și acoperă curricula FME Form Basic.
Știrile privind FME sunt puse la dispoziția Uniunii Geodezilor din România de către partenerul acesteia, GLOBEMA ROMÂNIA.
16.07.2024 A fost extinsă perioada de depunere a aplicațiilor pentru Bursele UGR de participare la SGR 2024
Pentru al doilea an consecutiv Uniunea Geodezilor din România (UGR) se implică activ în găsirea de sponsori pentru studenții care vor să participe la Săptămâna Geodeziei Românești (SGR).
Intereseul crescut în rândul studenților de a participa la evenimentul organizat de către UGR în parteneriat cu Facultatea de Geodezie din cadrul UTCB, cât și perioada inițială relativ scurtă, pentru depunerea aplicațiilor, au determinat reprezentanții UGR să prelungească termenul până la care pot fi completate formulare de aplicare.
Astfel, până pe data de 20.09.2024 doritorii pot completa formularul de aplicare accesând link-ul Bursa de participare la Săptămâna Geodeziei Românești 2024, ediția a V-a, Bucuresti, România. (google.com), sau pot scana codul QR din Afișul de mai jos.
Săptămâna Geodeziei Românești este cel mai important eveniment al comunității geodezice din România, aflat la cea de-a cincea ediție, ce va avea loc în capitala țării, la Hotelul Sheraton în perioada 23 - 26 octombrie 2024.
Anul acesta sunt așteptați mai mult de 200 de participanți, specialiști din domeniile geodeziei, topografiei, cadastrului, evaluării și gestionării terenurilor, administrației locale, GIS și alte domenii conexe.
Două mari manifestări vor avea loc în cadrul Săptămânii Geodeziei Românești: GeoPreVi 2024, manifestarea științifică a Facultății de Geodeziei cu generoasa temă „Geodetic Engineering at the Service of the Community”, și cea de-a 7-a Întâlnire Europeană a Tinerilor Geodezi, FIG Young Surveyors European Meeting, cu tema „Building Together: Surveyors Leading Tomorrow's Challenges”.
Urmăriți site-ul UGR, cât și site-ul evenimentului (Home | UGR - Conference) pentru noutăți privind Săptămâna Geodeziei Românești.
14.07.2024 Săptămâna Geodeziei Românești - Prelungire termen înregistrare abstracte GeoPreVi 2024
Termenele pentru înregistrarea abstractelor și transmiterea lucrărilor și prezentărilor finale în cadrul GeoPreVi 2024, a fost prelungit.
Cei care doresc să participe la Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024, manifestarea științifică a Facultății de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, cu lucrări științifice au posibilitatea înregistrării abstractelor până pe data de 1 august 2024.
Pentru detalii privind temele lucrărilor și termenele de înregistrare/depunere vă rugăm vizitați Calls for papers | UGR - Conference
Vă reamintim că Simpozionul Internațional GeoPreVi 2024 este partea centrală a Săptămânii Geodeziei Românești, eveniment organizat de către Uniunea Geodezilor din România, aflat la cea de-a cincea ediție. Anul acesta partenerul principal al UGR în organizarea celui mai important eveniment al comunității geodezice din țara noastră, este Facultatea de Geodezie.
Înscierile la eveniment sunt deschise până pe data de 4 octombrie la link-ul Registration | UGR - Conference
02.07.2024 START înregistrări Săptămâna Geodeziei Românești, București, 23 -26 octombrie 2024
Anul acesta Săptămâna Geodeziei Românești, cel mai important eveniment al comunității geodezice din țara noastră, va avea loc în perioada 23 - 26 octombrie, la Hotel Sheraton din București.
Începând de astăzi, 02 iulie 2024, și până pe data 04 octombrie 2024, înregistrările la evenimentul din octombrie sunt deschise. Înscrierile sunt confirmate după primirea dovezii plății.
Totodată, cei care doresc să prezinte lucrări în cadrul GeoPreVi 2024 - partea centrală a SGR - simpozionul internațional al Facultății de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, vor putea transmite abstractele odată cu înscrierea la eveniment.
Vă reamintim principalele teme ale lucrărilor și prezentărilor tehnice ale conferinței:
1. Profesia - formare, responsabilitate, evoluție
2. Tehnologiile geospațiale - sprijin pentru dezvoltare
3. Aplicații GIS adaptate scopului
4. Geodezie tehnică pentru mediul construit (geodezie aplicată pentru structuri de inginerie civilă)
5. Transformări digitale pentru gestionarea terenurilor și a clădirilor (Government-Data-Standards- Partnerships)
6. Provocări actuale în AI, AR/VR, ML, DL
7. Ideas Hub - Prezentări ale studenților
Pentru înscriere și transmitere abstracte vă rugăm accesați Registration | UGR - Conference