• Home
  • Știri
  • Întâlnire UGR - ANCPI săptămâna 6, 2020

  Întâlnire UGR - ANCPI săptămâna 6, 2020

10.02.2020 Întâlnire UGR - ANCPI săptămâna 6, 2020

Urmare a videoconferințelor organizate de ANCPI la oficiile teritoriale cu participarea persoanelor fizice și juridice autorizate interesate de contractarea lucrărilor cu finanțare POR, conducerea ANCPI a solicitat UGR să organizeze o delegație la nivel de reprezentanți care să prezinte propuneri și să participe la consultări pe tema actualizării specificațiilor tehnice și a condițiilor contractuale.

În cadrul ședinței de la începutul săptămânii trecute din partea UGR au participat D-nii Ionuț Săvoiu Președinte, Mircea Afrasinei Vicepreședinte, Cosmin Dragomir Coordonator al grupului de lucru al societăților membre UGR și Cătălin Costea Trezorier și Secretar al Comisiei 10.

Reprezentanții UGR au depus un document de lucru și au reluat în detaliu câteva din problemele deja semnalate la ședința din 21 ianuarie 2020.

Reprezentanții ANCPI au precizat că încă se lucrează la formula de consultare a pieței care se va baza pe definirea valori medii estimate ale contractelor în funcție de superfața UAT în hectare și de valoarea estimată pentru un hectar, fără diferențiere între intravilan și extravilan pentru șase clase de UAT în funcție de criteriile următoare: cooperativizat/necooperativizat/mixt și cu carte funciară veche/fără carte funciară veche. Se aplică coeficientul de relief ulterior.

Legat de amendarea specificațiilor tehnice vor fi două etape. În prima etapă vor fi date în consultare publică specificațiile tehnice care vor avea în vedere defalcarea predărilor de la livrarea 2 pe 3 etape cu o singură publicare la nivel de întreg UAT-ul și împărțirea celor 70 de zile de recepție în 3 pentru fiecare predare de la livrarea 2. În etapa a doua vor fi luate în considerare și alte propuneri transmise către ANCPI încadrate pe articolele de pe ultima formă a specificațiilor aprobate pe 7 ianuarie 2020 și publicate de curând în MO.

Soluția introducerii a unor alte tipuri de livrabile (componente a livrării 2) nu a fost considerată acceptabilă de ANCPI. Legat de problema reducerii valorii contractului cu 10% din preț pentru imobilele cu proprietar neidentificat s-au purtat discuții de clarificare în specificațiile tehnice a condițiilor de aplicare a acestei corecții. Nu a fost stabilit nimic concret față de situația reducerii cu 50% a imobilelor cu geometrie în e-Terra.

A fost acceptată ideea constituirii garanției de bună execuție prin reținere succesivă din plăți. Calendarul achizițiilor publice în cadrul POR prevede ca până la începutul lunii aprilie să se definitiveze atât consultarea de piață cât și amendarea specificațiilor tehnice pentru următorul set de UAT-uri supuse procedurii. UGR va urmări anunțurile acestor consultări și le va face publice celor interesați atât pe website cât si pe pagina de social media.

Delegația UGR a angajat că textul propunerilor colectate de la membri va fi comunicat în mod corelat pe articole, până pe data de 10 februarie și că reprezentanții UGR vor fi disponibili pentru consultări în continuare pe temele discutate.